Van de Mortel hoofdsponsor van Meerdaags Wandelevenement Venray (MWV)

Foto: © Pixabay.

Het opstarten van een nieuw evenement kost natuurlijk enorm veel tijd maar er zijn ook financiële gelden nodig om iets nieuws te kunnen beginnen. Daarom is de Stichting is enorm blij met het feit dat Van de Mortel hun hoofdsponsor wordt.

Directeur Bart van der Sterren nam zelf, enkele weken geleden, contact op. De directeur van het bedrijf, dat doet in verzekeringen en hypotheken en zelfstandig adviseur is van de Regiobank, was meteen enthousiast over het nieuwe wandelevenement. “Het is laagdrempelig en een mooi sportevenement voor de regio. En heel belangrijk, een activiteit die voor iedereen toegankelijk is. Een leuke combinatie, vooral ook vanwege het sociale karakter. In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen juichen wij het toe dat het evenement een goed doel, de stichting ALS Nederland, ondersteunt. Wij dragen graag een steentje bij aan dit initiatief dat Venray als wandelgemeente op de kaart zet”.

Doneren aan Stichting ALS Nederland
Van het inschrijfgeld zal de organisatie 25% doneren aan Stichting ALS Nederland. Wij dragen graag een steentje bij aan dit initiatief dat Venray als wandelgemeente op de kaart zet.
Voorzitter André Tonen van MWV is verheugd over het hoofdsponsorschap van Van de Mortel. “Het was een aangename verrassing dat dit Venrayse bedrijf zijn naam wil verbinden aan ons evenement. De intentie is dat die samenwerking voor langere tijd blijft gelden. Dat strookt ook met onze ambitie om in enkele jaren tijd uit te groeien tot een regionaal, zelfs landelijk wandelevenement. Bij de presentatie hebben we gezegd dat we over vijf jaar 5.000 wandelaars aan de start willen hebben. Met de steun van een echt Venrays bedrijf krijgen we een duw in de rug om die ambitie waar te maken.”
De eerste editie van dit jaarlijks terugkerend evenement vindt plaats op zaterdag 2 en zondag 3 juni. Tijdens dit wandelevenement kunnen de deelnemers zelf bepalen hoeveel dagen zij lopen en welke afstand er per dag gelopen wordt. Dat mag dus per dag anders zijn.

Drie basis afstanden
MWV kent drie basis afstanden van 10, 20 en 30 kilometer. De deelnemers kunnen één van deze afstanden lopen, maar kunnen ook een combinatie maken van bijvoorbeeld 10 en 30, zodat er die dag uiteindelijk 40 kilometer gelopen wordt. Per dag mag dit een andere combinatie, dan wel een (andere) basisafstand zijn. Wandelaars zijn dus volledig vrij in hun keuze.
Deze flexibele invulling maakt het MWV uitermate geschikt als training voor de Vierdaagse van Apeldoorn en Nijmegen of één van de vele Kennedymarsen. Maar daarnaast is het MWV ook erg aantrekkelijk voor de recreant, die gewoon lekker 10 of 20 kilometer wil lopen. Kortom; het MWV is er voor iedereen die van wandelen houdt, voor jong en oud en voor beginners tot ervaren en getrainde lopers.
Van het inschrijfgeld zal de organisatie 25% doneren aan Stichting ALS Nederland.

De voorinschrijving is enkele weken geopend en momenteel hebben al bijna 200 wandelaars de weg naar Venray gevonden.

Reacties

Cookieinstellingen