Bestrijding eikenprocessierups gemeentebomen

Foto: © Pixabay.

Bekende locaties uit voorgaande jaren worden door de gemeente preventief (vooraf) bestreden. Bij nieuwe meldingen met een hoge urgentie is het streven om binnen 24 uur, na verwerking en controle, de nesten te verwijderen. Dit geldt bij onder andere scholen, dagverblijven en zorgcentra.

Bij meldingen binnen de bebouwde kom zal, na verwerking en controle, uiterlijk na 3 dagen bestreden worden. Voor bomen met eikenprocessierups buiten de bebouwde kom geldt bestrijding, indien noodzakelijk, uiterlijk na 7 dagen. In bossen, houtwallen en struweelbosjes in het buitengebied wordt in principe niet bestreden.

Als u eikenprocessierupsen ziet in de openbare ruimte, kunt u een melding doen bij de gemeente. Dit kunt u telefonisch doen via (0478) 52 33 33 of maak online een melding.

Eikenprocessierups in eigen tuin?
Als u eikenprocessierupsen in uw eigen tuin of ander particulier eigendom aantreft, wordt de bestrijding niet door de gemeente geregeld. U moet dan zelf contact opnemen met een bedrijf dat voor u de eikenprocessierupsen wegzuigt.

Bent u in aanraking gekomen met de processierups raadpleeg dan de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen