Informatiemiddag ‘Het ouder wordend brein’

Foto: ©Pixabay.

Zo lang mogelijk op een fijne manier thuis blijven wonen. Ook als het niet meer zo goed met je gaat. Dat is de wens van veel ouderen. Met name in het beginstadium van verschillende ziektes, zoals dementie is dit vaak nog mogelijk. Belangrijk is wel dat de directe omgeving goed voorbereid is. Voldoende kennis en kunde is hierbij essentieel.

Daarom organiseert de gemeente Venray samen met Venray Dementievriendelijk en de Centrale van Ouderenverenigingen op 20 mei de informatiemiddag ‘Het ouder wordend brein’. Locatie is MFC De Baank, Albionstraat 26 in Leunen.

Het programma:

  • Toneelvoorstelling ‘Vergeten en Verzonken’. Een voorstelling die het ongrijpbare, onbegrijpelijke en onbespreekbare van dementie en depressie bij ouderen voelbaar maakt. Voor de voorstelling is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en hij wordt drie keer gespeeld: om 13.30 uur, 15.00 uur en 16.30 uur.
  • Informatieve bijeenkomst over de werking van het geheugen, verschillende soorten geheugens en geheugenstoornissen. Aangevuld met tips voor patiënten, familieleden en begeleiders. De bijeenkomst is van 16.00 – 18.00 uur.

De hele middag is gratis te bezoeken. U moet zich wel even aanmelden. Dit kan tot en met vrijdag 17 mei via [email protected]. Als u zich aanmeldt voor de toneelvoorstelling, graag ook het tijdstip vermelden.


  • Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met onze gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan!
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen