De Spurkt voor groeiende Venrayse ondernemers

Foto: © Pixabay.

Het Venrayse college van B&W wil doorgroeiende Venrayse bedrijven voor Venray behouden. Daartoe wordt bedrijventerrein De Spurkt ontwikkeld.

Wethouder Jan Loonen: ‘Veel Venrayse ondernemers willen een volgende stap zetten. Met dit nieuwe bedrijventerrein geven we aan hen de kans om zich verder te ontwikkelen binnen onze gemeentegrenzen.’ De gemeenteraad besluit op 15 december over de plannen.

Groeiende bedrijven, nieuwe werkgelegenheid
De Spurkt past binnen de afspraken die Venray, samen met de provincie Limburg en de gemeenten Horst aan de Maas en Venlo, heeft gemaakt in het kader van het Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo BV. ‘De Spurkt wordt daarbinnen echt een Venrays bedrijventerrein, legt Loonen uit. Op De Spurkt wil de gemeente specifiek plaats maken voor ontwikkelende Venrayse bedrijven door het stimuleren van maakindustrie en andere innovatieve sectoren. Loonen: ‘We vinden het belangrijk om onze ondernemers ruimte te geven om zich te ontwikkelen. Met deze ontwikkeling voorzien we in die vraag en zorgen we straks voor nieuwe werkgelegenheid in de regio.’

Groen bedrijventerrein
De gemeente Venray wil bij de ontwikkeling van De Spurkt de natuur in de omgeving zoveel mogelijk behouden en versterken. ‘Een groene omgeving is een gezonde omgeving’, aldus Jan Loonen. ‘Daarom wordt De Spurkt een groen bedrijventerrein, met groene landschappelijke elementen, waarmee we ook een dienst bewijzen aan de vleermuizenpopulatie in de omgeving.’

In het beeldkwaliteitsplan is bovendien bepaald dat de randen van het gebied groen moeten worden. Ook wordt een gebied op De Spurkt ingericht als foerageergebied voor dassen, steenuilen en boerenzwaluwen. Tenslotte wil de gemeente met de ontsluiting van het gebied gemeente het gebruik van de fiets zo aantrekkelijk mogelijk maken, met de aanleg van een nieuwe e-bikeway.

Meer informatie
Het college van B&W biedt inwoners de mogelijkheid vragen te stellen over de ontwikkelingen rondom De Spurkt. Vanwege de coronarichtlijnen gebeurt dat via een digitale informatieavond op 16 november vanaf 19:00. Inwoners kunnen zich uiterlijk 11 november aanmelden via [email protected]. Inwoners die in gesprek willen met de gemeenteraad over de plannen, kunnen zich aanmelden voor het digitale sprekersplein op 17 november. Dat kan via venray.nl/sprekersplein.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen