Extra financiële steun van provincie en gemeente voor Jera on Air

Foto: Via de website - © www.JeraOnAir.nl

De gemeente Venray én de provincie Limburg zien kansen om het muziekfestival Jera on Air verder te professionaliseren. Daarvoor stellen zowel de gemeente als de provincie extra subsidie beschikbaar. Het gaat voor de komende drie jaar om een subsidiebedrag van € 50.000 per jaar. Jera on Air ziet dit als een mooie kans om het festival naar een hoger plan te trekken.

De provincie biedt met het ‘Aanvalsplan Cultuur Noord en Midden Limburg’ experimenteer-budget zodat Jera on Air de komende drie jaar zo mogelijk kan doorgroeien naar een Cultuurplaninstelling (CPI). De provincie heeft € 25.000 per jaar toegezegd. De gemeente verhoogt haar bestaande subsidieregeling met Jera on Air voor de duur van deze drie jaar naar € 25.000 per jaar. Wethouder Anne Thielen: “Ik ben verheugd dat we als gemeente nu nog meer kunnen bijdragen aan dit prachtige evenement dat Venray op de kaart zet. Mooi ook dat zo’n evenement met een internationaal tintje gedragen wordt door de vele vrijwilligers in Ysselsteyn”.

Jera on Air
Jera On Air is een door vrijwilligers georganiseerd muziekfestival in Ysselsteyn in de gemeente Venray. Jera On Air is het grootste festival voor de Punk, Hardcore en Metalcore liefhebbers in Nederland en biedt een vol weekend met de beste bands uit de scene. In 2018 wordt het festival voor de 26ste keer georganiseerd. Het vindt dit jaar plaats op 28, 29 en 30 juni. Op het terrein staan meerdere festivaltenten, de befaamde Punkbrockbar, een chill-area, een food court, signeersessies, een festivalmarkt en een camping. Het festival trekt jaarlijks meer dan 10.000 bezoekers, mogelijk gemaakt door ruim 500 vrijwilligers (8000 vrijwilligersuren).

Historie en toekomst
In 1992 vonden de toenmalige vrijwilligers van stg. O.J.C. JERA`70 (het open jongerencentrum in Ysselsteyn) het tijd dat er eens een openluchtfestival in deze regio werd georganiseerd. De vrijwilligers kregen de smaak te pakken en vanaf dat moment werd elk jaar met medewerking van de plaatselijke ondernemingen een festivalterrein uit de grond gestampt. Inmiddels is Jera On Air een begrip in Nederland maar ook ver daarbuiten. Sjoerd Ewals, voorzitter van Jera on Air: “Jera On Air wil nu een volgende professionaliseringsslag maken. Maar dat betekent niet dat we de organisatie uitbesteden. We zijn nog steeds een vrijwilligersgroep. Alleen maken we daarbij meer gebruik van de expertise van ervaren bureaus. Zo richten we ons onder andere met de promotie meer op het buitenland. De programmering en festivalbeleving gaan naar een hoger niveau en ook willen we meer aan de slag met sponsoring en talentontwikkeling. We zijn daarom erg blij met deze erkenning en ondersteuning!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen